fbpx

Door nieuwsgierigheid faalangst overwinnen

in eerste instantie was ik sceptische hierover en aan de andere kant zeer nieuwsgierig. Sceptisch: kan ik gehypnotiseerd worden. Nieuwsgierig : hoe zou dat voelen. De eerste vraag die ik kreeg was “waar wil je aan werken bij jezelf”.

Dat was al meteen een goede stof om bij mezelf dieper na te denken over waarom ik geholpen wil worden door een hypnotherapeut en wat wil ik daarbij bereiken.

Ik kwam na lang nadenken tot de conclusie dat ik best wel veel last had van faalangst.

Bij de intake kwam nog meer naar voren dan ik had gedacht. Dacht dat ik me leven aardig op orde had. Niets was minder waar.

De eerste keer dat ik in trance werd gebracht was een openbaring. Je bleef bewust van je omgeving, maar je kon niet bewegen. Ik voelde me ook zeer op mijn gemak en ontspannen.

Ik mocht naar een voor mij veilige plek. Deze plek kon ik iedere keer bezoeken tijdens een sessie als het moeilijk werd.

De tweede keer werd mij gevraagd om een tijdlijn te lopen. En iedere keer als er wat op die lijn gebeurde werd me gevraagd hoe oud ik was,wat ik zag en wat er gebeurde. Die punten werden opgeschreven en later in andere sessies behandeld.

Na elke sessie was ik heel moe, maar wel rustiger en ontspannen.

Ben ook blij dat ik dit heb gedaan. Het heeft me voldoening gegeven en ik kan beter met dingen om gaan. Mijn faalangst is ook zo goed als weg. Heb geleerd hoe ik ermee om moet gaan en zie er niet meer tegenop om dingen te ondernemen.

Paul Duinker