Afvallen met het virtuele maagbandje

Mij was gevraagd om een blog te schrijven over het virtuele maagbandje. Dit omdat eigenlijk veel mensen niet precies weten wat het is. Maar kan je eigenlijk in een blog uitleggen wat iets is.

Dat is best lastig. In een blog schrijf je namelijk je ervaring met een bepaalt onderwerp.

Maar De vraag is om het uit te leggen.

Ik ga het toch proberen.

Dus in deze blog schrijf ik over het virtuele maagbandje, een methode die ik in mijn praktijk gebruik om mensen te helpen met afvallen.

Het is eigenlijk alweer een tijdje gelden dat ik in contact kwam met het virtueel maagbandje, een denkbeeldig bandje dat om je maag gaat doormiddel van hypnose. De programma is ontstaan door veel onderzoek dat gedaan is door Sheila Elaine Granger.

Ik heb zelf de opleiding van haar in Belgie gehad.

En tijdens deze opleiding heb ik mogen ervaren hoe de sessies gingen. Met uiteindelijke resultaat dat ik 16 kilo kwijt was geraakt. Ook was ik mijn heftige trek in Kaas kwijt geraakt.

De sessie werden doormiddel van hypnose uitgevoerd.

Maar wat is eigenlijk Hypnose?

De meeste mensen hebben gelijk het schikbeeld voor zich van Rasti Rostelli en zien zich als een kip door mijn praktijk heenlopen.

Dat gaat dus niet gebeuren

Tijdens een hypnose sessie bij een therapeut of coach wordt er gebruik gemaakt van een lichte trance.

Een trance is een bewust toestand waarbij je dicht tegen de slaap gebracht wordt.

En tijdens deze trance ben je bewust van alles wat er gebeurt.

Je kan dingen beleven, voelen, ruiken, horen of zien. Maar het hoeft natuurlijk ook niet. Dus als het donker voor de ogen blijft, dan is dat helemaal oké.

Hoe werkt de virtuele maagband dan?

Het virtuele maagbandje werkt net als de echte maagband. Het knelt gedeeltelijk de bovenste gedeelte van de maag af. Waardoor je eerder het gevoel krijgt dat je vol zit.

Tijdens het programma van het virtueel maagbandje word je geholpen om zelf af te vallen zonder dieet, zonder ingrepen of een operatie.

 

Het programma bestaat uit drie sessies;

  • De eerste sessie staat in teken van het ontdekken wat nu de reden is waarom iemand niet afvalt. Natuur weet je het eigenlijk wel, maar toch blijkt vaak dat de reden anders is dan je denkt. En de oorzaak is nooit gelijk aan een andere persoon.
  • De tweede sessie is het moment dat de maagband geplaatst wordt.
  • De derde sessie maken we samen een geluidsopname op je telefoon (op de voice recorder). Deze geluidopname heb je nodig de komende periode ter ondersteuning. Elke dag mag je die gaan afluisteren. Ook wordt in de derde sessie de maagband extra verstevigt.

En helpt het zou je vragen?

De ervaringen zijn wisselend… Bij de een werkt het zeer goed en bij de andere niet. Bij de meeste zit het daartussenin.  Ik zelf raakte zoals ik eerder aangaf 16 kilo kwijt en ik hoor van mijn cliënten( die contact houden ) dat zij gemiddeld 5 tot 40 kilo afvallen. Het programma werkt het beste als je jezelf aan de gouden regels houdt die erbij gegeven worden.

Daarnaast is het ook verstandig om als er een blokkade optreedt en er even niet meer wordt afgevallen, een nieuwe afspraak te maken. Wellicht ontdek je hiervan de oorzaak en gaat het afvallen weer verder.

Wanneer je denkt dat als het maagbandje erom zit dan gaat het van zelf dan kom je bedrogen uit.

Je moet er echt iets voor doen!

Ik heb op de pagina Het virtuele maagbandje een uitgebreidere beschrijving van wat het programma inhoud geschreven.

 

Mocht je vragen hebben of interesse hebben om een afspraak te maken neem dan gerust contact met mij op.